miercuri, 28 mai 2014

Lasagna cu carne tocata


    De mult aseptam acest moment.... m-am hotarat cu greu, dar in final am trecut la atac. Dupa ce am dat o tura pe net pentru idei si sugestii si indicatii mi-am facut oarecum propria reteta care a fost absolut delicioasa asa ca m-am hotarat sa o impartasesc cu voi .
                                                                              




   Pentru ingredinete avem nevoie de :
  1.       1 pachet foi lasagne 
  2.       sos Bechamel :   4 linguri unt ( margarina),  4 linguri de faina ,1/2 l lapte, 1 lingura cascaval  ras  sau parmezan, sare , piper
  3.        Sos de carne :  500 g carne tocata , 1 ceapa , 2 linguri bulion ( sau de preferat rosii decojite ), sare piper ; putin ulei
  4.      100 g cascaval ras sau parmezan

 Cum procedam :  

 
   Mai intai pregatim sosul de carne  in felul urmator : intr-o tigaie punem carnea la calit. Dupa ce s-a schimbat la culoare adaugam, ceapa mai lasam putin pe foc si adaugam bulion sau rosiile. Dupa cateva clocote  adaugam doua polonice de apa , acoperim si lasam sa fiarba aprox 20 minute.In final trebuie sa ramana foarte putin sos.






    Intre timp punem la fiert in multa apa foile de lasangne si facem si sosul Bechamel : punem untul pe foc, apoi adaugam  cele 4 linguri de faina amestecand continuu , punem laptele  continuand sa amestecam continuu , se pune sare si piper .inainte de a stinge focul presaram cascaval deasupra.






    In acest moment facem ultima operatiune: intr-o tava unsa punem un strat de sos Bechamel si un strat de sos de carne apoi prima foaie de lasangna, continuam cu un strat de sos Bechamel, o foaie de lasangna , spoi un strat de sos de carne. Dupa fiecare strat de carene si sos Bechamel presaram cascaval ( sau permezan).
Ultimul strat trebuie sa fie de Bechamel si presaram cascaval in mod generos. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 20 minute, apoi dam folia la o parte si mai lasam 10 minute.


Pofta buna !



  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu