luni, 7 noiembrie 2016

Ciulama de ciuperci de padure





Indiferent de originea ei, turcesca sau frantuzeasca, dupa unele pareri,pentru mine, ciulamaua  imi straneste amintiri pe vremea bunicilor cand  cuvantul ciulama statea alaturi de porumbel. Da, ciulamaua de porumbel era absolut delicioasa . Dar sa lasam amintirile in cutiuta lor si sa trecem la reteta noastra: ciulama de ciuperci, care alaturi de o mamaliguta calda este este absolut delicioasa.

Avem nevoie de :
  • 1 kg ciuperci de padure
  • 2 cepe 
  • 2 linguri de ulei 
  • piper
  • 2- 3 linguri faina 
  • sare dupa gust 

Cum procedam :

Spalam ciupercile , apoi le sfaramam cu mana. Tocam ceapa si o punem la calit intr-o cratita de fonta.Cand a devenit aurie adaugam cipercile si amestecam in continuare. acestea isi vor lasa multa apa asa ca nu este necesar sa adaugam apa. le lasam sa se inabuse sub capac, timp in care cele doua   linguri de faina le amestecam cu putina apa astfel incat sa nu faca cocoloase, si adaugam peste ciuperci cand sunt bine inabusite. Adaugam piper si sare dupa gust, mai fierbem 10-15 minute amestecand continuu.
Servim ciulamaua calda alaturi de mamaliguta.



Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu